OBS Loppet inställt 2021!

Om tävlingen

Start samt målgång vid billinge-husbadet/backen. Själva sträckningen är en 2.5-3km lång reflexbana, där målgång är upplyst av marschaller, ljuststavar samt eldkorgar. Hela banan är en väl utmarkerad slinga på synliga stigar/vägar. Banan innehåller mycket backar. Ingen av delarna på banan går i någon sorts extrem skogsterräng. Pannlampa krävs!

Du ska vara minst 16 år gammal för att deltaga i tävlingen. Både tjej och killar får deltaga. (masstart)


Generell information om nummerlapp, tidtagning och ytterligare användbar information för deltagare finnes här.

Värdesaker

Det finns chans till att lämna sina saker på plats vid målområdet vid anmälningstältet. För såsom, överdragskläder, väskor, mobiltelefoner  m.m. OBS! Vi ersätter ej värdesaker.
 

Start och mål sker på billingensfritidsområde. Starten sker på det stora masstartsområdet. (markerat) Målgången kommer att ske vi billingebackens topp (slalombacken), detta 300 meter från startplatsens position. Efter fullföljt lopp bjuder vi på vatten, sportdryck och frukt/sportgodis till dem deltagande


Priser


Medaljutdelning kommer att ske efter målgång för samtliga löpare i huvudloppet (speciell X-trail medalj). 1:a 2:a 3:a pris kommer att delas ut till både damer och herrar i samtliga lopp. Samt en hel massa andra prestationspriser som lottas ut!


Boende

Endast ett löppsteg ifrån start och målområdet ligger Hotel Billingehus.

Länk: Billingehus

Hotellet erbjuder nu 30% rabatt på boendet för deltagare i Billingens långlopp och familjemedlemmar/ anhöriga. Bokning genom att kontakta hotellet och uppge bokningskod FHSPORT i samband med “Billingen X-trail tävlingar”. Bokningarna kräver förskottsbetalning direkt vid bokningstillfället och är inte återbetalningsbart. 

 

Att tänka på

*Det är en krävande tävling. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här på vårkanten. 
*Det är viktigt att du dricker rikligt med vätska före start. 
*Anpassa farten efter din egen kondition. Frågor?

Kontakta oss gärna via e-mail:

info@billingenxtrail.se

 

Lycka till i tävlingen!

Arrangörer: Developed by Ronny, Kalle, Magnus & Martin i samarbete med Billingen X-trail sportsclub


Samt med anmälan samtycker ni också att "Billingen X-trail Sportsclub" samt "Destinationsbolaget Next-Skövde" har rätten att använda/publicera eventuella foton på dej i sociala medier och i markandsföringsyfte, från årets tävling