OBS Loppen INSTÄLLDA!

Om tävlingen

Krävande bana i klassisk terräng med branta backar, stundtals svåra hinder med stenar och rötter samt passager genom kärr och ett enklare moment utmed banan. 


5km: Du ska vara minst 12 år gammal för att deltaga i tävlingen. Ungdomar tävlar i samma klass som vuxna till ett billigare pris. Både tjej och killar får deltaga. (masstart)

12km: Du ska vara minst 16 år gammal för att deltaga i tävlingen. Både tjej och killar får deltaga. (masstart)


Generell information om nummerlapp, tidtagning och ytterligare användbar information för deltagare finnes här.

Värdesaker

Det finns chans till att lämna sina saker på plats vid målområdet vid anmälningstältet. För såsom, överdragskläder, väskor, mobiltelefoner  m.m. OBS! Vi ersätter ej värdesaker.

Start och mål sker på billingensfritidsområde. Starten sker på det stora masstartsområdet. (markerat) Målgången kommer att ske vi billingebackens topp (slalombacken), detta 300 meter från startplatsens position. Efter fullföljt lopp bjuder vi på vatten, sportdryck och frukt/sportgodis till dem deltagande.


Priser


Medaljutdelning kommer att ske efter målgång för samtliga löpare i huvudloppet (speciell X-trail medalj). 1:a 2:a 3:a pris kommer att delas ut till både damer och herrar i samtliga lopp. Samt en hel massa andra prestationspriser som lottas ut!
 

Att tänka på

*Det är en krävande tävling. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här på vårkanten. 
*Det är viktigt att du dricker rikligt med vätska före start. 
*Anpassa farten efter din egen kondition. 
*Se till att ha bra skor för underlaget.


Frågor?
Kontakta oss gärna via e-mail:
info@billingenxtrail.se


Lycka till i tävlingen!

Arrangörer: Developed by Ronny, Kalle, Magnus & Martin i samarbete med Billingen X-trail sportsclub



Samt med anmälan samtycker ni också att "Billingen X-trail Sportsclub" samt "Destinationsbolaget Next-Skövde" har rätten att använda/publicera eventuella foton på dej i sociala medier och i markandsföringsyfte, från årets tävling